Spanje is al decennia lang een ware hotspot voor toeristen vanuit Nederland. De grote variatie in steden en bezienswaardigheden in combinatie met gunstige prijzen en dagelijkse vluchten vanaf meerdere vliegvelden in Nederland maakt het een bestemming die heel het jaar door populair blijft, voor zowel een strandvakantie als stedentrip. Voor een goedkope vakantie Spanje zit je in ons kleine kikkerlandje dus goed.

Van grote steden tot eilanden

Spanje is een land in het zuiden van Europa dat een stuk groter is dan Nederland. Hierdoor zijn er genoeg bestemmingen om te bezoeken. Voor een stedentrip zijn Steden als Barcelona en Madrid erg populair. Een bezoek aan de Sagrada Familia, Parc Guell of het voetbalstadion Camp Nou zijn erg drukbezochte plekken in Barcelona.

Daarentegen vind je in Madrid weer het populaire Plaza Mayor, Puerta del Sol en het Estadio Santiago Bernabeu. Wil je nou iets anders dan deze grote steden, dan zijn Sevilla en Valencia ook leuke opties om als stedentrip aan te doen. Valencia heeft een mooi en druk strand voor in de zomer met genoeg leuke strandtentjes en een prachtig prak dat om de stad heen ligt in een uitgedroogde rivier, tevens zijn er interessante museums te vinden. In hete Sevilla kan je ’s zomers genieten van het typische Andalusische leven. Er zijn genoeg shopmogelijkheden en bezienswaardigheden te vinden zoals de oude kathedraal van Sevilla en de Torre Del Oro.

Strandvakanties

Natuurlijk staat Spanje bekend om zijn zon, zee en strandvakanties. Van de Canarische Eilanden, Ibiza en Mallorca tot aan de Costa del Sol en Costa Brava ziet het er elke zomer zwart van de toeristen, waarvan veel uit Nederland. De ideale temperaturen maken het een ideale bestemming. Op de Canarische Eiland is het zelfs zo lekker weer doordat ze voor de kust van Afrika liggen om er in de winter heen te gaan voor een beetje zon en warmte. Aan de costa’s zijn er ook tal van heerlijke badplaatsen waar je genoeg keuze heb aan hotels, appartementen, eet en drinkgelegenheden en stranden.

Vanuit deze plaatsen kan je ook leuke dagtripjes doen, zelfs soms naar grote steden waardoor je een stedentrip kan doen tijdens je strandvakantie. Een aantal bekende badplaatsen zijn o.a. Benalmadena, Fuengirola, Torremolinos, Marbella, Salou, Benidorm, Lloret de Mar, Caella, Malgrat de Mar, Blanus en zo kunnen we nog wel even door gaan. Vanaf de Costa Brava kan je bv. ideaal een dagtrip Barcelona doen en vanaf de Costa del Sol kan je een dagtrip naar Sevilla, Malaga of Granada perfect combineren. Door de goede treinverbindingen die Spanje heeft wordt dit traject je ook nog eens extra makkelijk gemaakt.

Goedkope vakantie Spanje

Zoals je kan zien is er genoeg te doen op dit land op het Iberisch Schiereiland en dat maakt het voor de Nederlandse toerist alleen maar makkelijker zowel in gemak en prijs. Door de grote vraag voor tickets en hotels zijn prijsklassen te vinden voor iedereen. Tevens vliegen er door de enorme populariteit onder Nederlanders dagelijks meerdere vluchten vanaf de grote vliegvelden in ons land.