Nu het weer herfst geworden is kruipt het donker langzaam mijn huis in. Ik ben echt een zomer persoon, en kan helemaal niet tegen deze donkere wintermaanden. Daarom ben ik vorig jaar op zoek gegaan naar een oplossing om mijn huis een stuk lichter en warmer te maken voor in de winter. Dit heb ik gedaan door middel van allerlei varianten van LED lampen in mijn huis aan te brengen. Vandaag blog ik over de meest onconventionele varianten van de lampen om jullie misschien wat nieuwe tips en ideeën te geven! Veel leesplezier gewenst!

 

Het voordeel van LED lampen in huis

De tijd van gloeilampen is helemaal voorbij. Sinds LED lampen niet alleen meer fel hard licht geven maar ook warme tinten en zelfs kleur produceren is de gloeilamp helemaal van het toneel verdwenen. En dat is maar goed ook, want LED lampen zijn veel milieuvriendelijker. Ze kosten veel minder energie en gaan langer mee. Dit is dus ook voordelig voor de koper, want zo doe je veel langer met een lamp en zijn je energiekosten lager. 

 

LED downlights maken mijn keuken compleet

In mijn keuken had ik last dat ik niet alles goed kon zien. Na wat inspiratie opgedaan te hebben online kwam ik op het idee om een houten frame aan het plafond te maken, en daar dan downlights in te zetten! Dit ziet er super chique en professioneel uit, en ik heb al het licht dat ik nodig heb!

 

Kleur LED lampen geven een unieke sfeer

Om de woonkamer en slaapkamer wat extra sfeer te geven heb ik LED kleurlampen geïnstalleerd. Deze vervangen gewone pitjes en zijn of met je telefoon of met een afstandsbediening te bedienen. Wat ik zo leuk vind aan de kleur lichten is dat je met een druk op de knop je lichten aanpast aan de sfeer die je wil. Er zit zelfs een disco modus op waardoor je nu je eigen feestjes in huis kan geven. 

 

LED lampen in de vorm van strips om gekke plekjes te verlichten

Tot slot heb ik op veel plekken ook ledstrips aangebracht. Deze ledstrips zijn flexibel en klein, waardoor ze op elk mogelijke plek aangebracht kunnen worden. In mijn tv-meubel heb ik aan de binnenkant strips aangebracht, zodat ik nu s’ avonds kan zien welke dvd-box ik pak. Ook heb ik de servieskast gelined met LED strips, wat er ontzettend mooi, stijlvol en sfeervol uitziet. Door op kleine plekken licht aan te brengen wordt je huis veel lichter en warmer, zonder dat je met allemaal grote lampenkappen zit.