Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn studie. Ik heb het heel erg naar mijn zin op deze studie. Ik studeer geneeskunde in Leiden. Wel ben ik al langer bekend met deze stad en deze universiteit. Dit komt omdat ik de eerste twee jaar niet door de selectie van de studie geneeskunde heen ben gekomen. Ik heb daarom toen besloten om een andere studie te gaan doen in de tussentijd. Deze studie heet Biofarmaceutische Wetenschappen. Ik had het hier ook reuze naar mijn zin. Ik vond het interessant om de meer scheikundige kant van dit gebied te onderzoeken. Hier heb ik toen ook veel geleerd en achter nieuwe kwaliteiten van mijzelf gekomen. Na mijn derde poging om binnen te komen bij de studie geneeskunde was het nu eindelijk gelukt. 

Goede tip

Nadat ik de officiële inschrijving binnen had, werd ik een beetje minder gemotiveerd voor de huidige studie die ik toen deed. Dus ik besloot om er mee te stoppen en de laatste paar maanden van mijn tweede studiejaar dingen voor mijzelf te gaan doen. Omdat ik graag op vakantie wilde gaan en leuke activiteiten wilde ondernemen besloot ik een baantje te nemen. Ik zocht iets in de buurt van mijn woonplaats. Daarom kwam ik uit bij iets wat zich in mijn woonplaats bevindt, uitzendbureau Den Haag. Deze tip had ik gehad van een oude vriendin van de middelbare school. Zij studeerde nu ook in Leiden, dus ik zag haar regelmatig. Het is nog steeds een hele goede vriendin. Dus toen ik haar vroeg of zij nog een leuke bijbaan voor mij wist, kwam ze meteen met Binckwerk. Zelf werkte zij hier ook al een paar maanden. Ze vindt het een hele leuke baan en kan het goed combineren met haar studie. 

Soliciteren

Dit leek mij wel wat. Dus zodra ik thuis was ben ik meteen achter mijn laptop gesprongen om contact met ze te leggen. Omdat het zaterdag was, besloot ik om een mailtje te sturen. Dit leek mij handiger dan bellen. Nadat ik contact had gelegd werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ik kreeg al snel te horen dat ik geschikt was en direct aan de slag mocht. Ik kon zelfs aangeven of ik samen met mijn vriendin wilde werken, dit vond ik vooral de eerste paar keren wel heel prettig. Na een paar maanden daar gewerkt te hebben had ik genoeg geld gespaard. Ik kon die zomervakantie dus veel reizen en lekker uiteten gaan met vriendinnen.