Ja, hartstikke leuk dat Sinterklaas en de Kerstman weer in aantocht zijn. Daar ben jij, als opa of oma, mooi klaar mee. Want je kleinkinderen maken lijstjes waar je geen wijs uit kunt worden. En dan ook nog voor bedragen waar je stijl van achterover slaat. Het is dus zaak om je (al dan niet via) internet even goed te verdiepen in de gevraagde items. Want voor je het weet heb je een RTX 2080 besteld. Een wat? Nou, dat dus. Als opa en oma weet je best wat er allemaal gaande is op internet. De kans is zelfs heel groot dat je heel actief bent in verschillende social communities. Want dat je wat ouder bent, betekent zeker niet dat je gek bent!
RTX 2080

Handige oplossingen voor de cadeau-ellende

Want echt, als je niet weet wat je aanmoet met een verlanglijstje, dan ben je goed in de aap gelogeerd. Een idee is om de ouders van je kleinkinderen een budget te geven en namens jou cadeaus te laten aanschaffen. De ouders (jouw kinderen) zijn net weer een generatie jonger én ze leven met die kleinkinderen. Zo kan het zomaar zijn dat zij precies weten wat er bedoeld wordt met al die vreemde termen op de verschillende verlanglijstjes. Jij pakt de cadeaus natuurlijk wel zelf in. Dan weet je wat je geeft.

Zijn je kleinkinderen al groter?

Dan kun je ze ook zélf een budget geven dat ze kunnen besteden aan cadeaus van hun keuze. Je scoort daar waarschijnlijk flinke punten mee. Je grote kleinkinderen kunnen dan bijvoorbeeld iets huishoudelijks kiezen voor op hun studentenkamer. Of ze gebruiken het geld om die kleding te kopen waar ze al zo lang van dromen. Het is wel belangrijk dat je erbij zegt wat de bedoeling is van het geld. Wil je dat ze een deel sparen? Dan zul je dat goed met ze moeten afspreken. Wil je perse dat ze er iets anders mee gaan doen? Ook dat spreek je met ze af.

Voor de hele kleintjes bepaal je het nog lekker zelf

De hele kleine kleinkinderen zullen nog geen (moeilijke) lijstjes hebben gemaakt. Dus daar kun je al je creativiteit voorlopig nog even in kwijt. Pak eens flink uit met leuk houten speelgoed en mooie puzzels. Koop een leuke, lekker warme pyjama. En vergeet natuurlijk niet om fijne knuffels in te pakken. En het allerleukste cadeau van allemaal: boeken! Lekker lezen en voorlezen met de kleinkinderen is toch stiekem het leukste dat er is!