Bij sommige gelegenheden wordt er verwacht dat men zich houdt aan de gestelde dresscode. Als er op de uitnodiging bijvoorbeeld black tie of dinnerjacket vermeld staat, wordt er van de mannen verwacht dat ze een smoking aantrekken. Het gaat hierbij vaak om de nette of chique gelegenheden. Maar bij het dragen van een smoking zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waarmee je rekening dient te houden. In dit blog probeer ik deze aandachtspunten in kaart te brengen. Verder vertel ik over mijn eigen zoektocht naar de perfecte smoking.

Kenmerken van een smoking

Een smoking is een twee- of driedelig kostuum dat door mannen gedragen wordt als avondkleding bij nette of chique gelegenheden. Een smoking bestaat uit een colbert met een klassieke satijnen kraag. Onder het colbert hoort een bijpassend smokinghemd. Verder kan een pantalon niet ontbreken bij een smoking. En een echte smoking outfit is pas compleet met bijbehorende manchetknopen, lange zwarte kniekousen en zwarte lakschoenen. Bovendien mag de black tie of de zwarte strik hierbij niet worden vergeten.

Mijn zoektocht naar de juiste smoking

Ik werd uitgenodigd om te komen naar een chique evenement waarbij er een dresscode gesteld was. De mannen werden verwacht om te komen in smokings, dus ook ik. Alleen had ik nog nooit een smoking gekocht en wist ik nog niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik had bovendien nog nooit een smoking gedragen en daarom ging ik dus op zoek naar de verschillende soorten smokings. In mijn zoektocht naar smokings kwam ik uiteindelijk terecht bij de webshop van Gents. Na een paar smokings te hebben vergeleken, heb ik uiteindelijk voor een smoking gekozen die het beste bij mij past.

De smokings van Gents

Zoals de naam zelf al verklapt, verkoopt Gents kleding voor de echte gentlemen. Gents beschikt ook over een groot assortiment smokings. Naast de verschillende complete sets smokings zijn ook alle losse onderdelen van de smokings verkrijgbaar. De sets zijn vooral handig als je net zoals ik nog helemaal niet over smokings bezit. De smoking set bestaat uit een jasje, een overhemd, een pantalon en een strik. Het is een complete set waarbij je je verder nergens zorgen over hoeft te maken. Voel je vrij om een kijkje te nemen op hun website. Hiermee hoop ik je genoeg te hebben geïnformeerd. En mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust contact op met hun klantenservice. Zij staan altijd klaar om je te kunnen voorzien van advies op maat.