Vaak is een feestje simpelweg een samenkomst van mensen waarbij er muziek en drankjes zijn. Een vrij simpel recept voor wat toch vaak een leuke avond is. Als je echter een compleet onvergetelijk feest wilt hebben, dan zal je meer moeten voorbereiden dan alleen een playlist maken en een zooitje drank inslaan. Het kan erg lastig zijn om op ideeën te komen voor het organiseren van een perfecte fuif, dus vandaar dat ik jou hier een paar relatief simpele stappen ga geven die jouw feest sowieso een stuk specialer maken!

Hoeveel mensen nodig je uit

Je wilt graag dat het flink druk is op het feest, maar niet te druk. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd hoor je vaak, en stiekem is dat ook wel zo. Toch moet iedereen nog wel bewegingsvrijheid hebben en moet het ook enigszins verantwoord zijn. Daarom is het belangrijk om te beginnen met een lijstje te maken van wie je allemaal wilt uitnodigen. Dit kan heel lastig zijn, omdat je niet iemand op z'n tenen wil trappen, maar je wilt jezelf ook niet gedwongen voelen om iedereen maar uit te nodigen. Vraag uiteraard of mensen willen aangeven of ze wel of niet komen, maar bedenk wel dat er toch een aantal mensen zal afzeggen op het laatste moment. Nodig daarom ongeveer tien tot twintig procent meer uit dan je eigenlijk wilt hebben. 

Waar gaat het gebeuren?

Misschien heb je wel een specifiek aantal gekozen omdat je het thuis wilt vieren, en daar passen maar zoveel mensen. Misschien wil je het liever laten afhangen van hoeveel mensen er komen voordat je een locatie kiest. Misschien wil je een speciale locatie huren, heb je toegang tot een grotere ruimte bij bijvoorbeeld een vereniging of jouw werk. Hoe dan ook, het is belangrijk dat de ruimte goed aansluit bij jouw wensen voor een feest. Probeer het feest te beperken tot een enkele ruimte of een paar kamers. Op die manier hou je het allemaal redelijk overzichtelijk.

Hoe kleed je het aan?

Hier komt de echte magie kijken. Om een feestje goed op gang te krijgen moet de sfeer daar goed voor zijn. De sfeer wordt voornamelijk gecreëerd door wat wij waarnemen met onze zintuigen. Felle kleuren en leuke effecten zijn de sleutel tot een uniek feestje. Denk bijvoorbeeld aan die supergoedkope glowsticks, een UV-lamp, glow-in-the-dark spullen zoals ballonnen, en noem het maar op. Alles wat leuke lichtjes creëert is goed, en in principe geldt ook hier, hoe meer hoe beter. Tot slot kan je nog iets doen als een rookmachine huren. Hou het allemaal wel verantwoordelijk dus ga niet zomaar vuurwerk in huis afsteken!