Als kind wilde ik altijd al weten hoe de dingen werden gemaakt. Mijn favoriete tv-programma was Willem Wever, waarin in de loop van de jaren al honderden vragen van kinderen zijn beantwoord. Mijn proefjes thuis lukten niet altijd maar gelukkig is het bij een elektrische schok of kortsluiting in de stoppenkast gebleven. Mijn moeder werd dood nerveus van mijn geëxperimenteer. Het liefst wilde ik alle apparaten van binnen bekijken om te zien hoe het in elkaar zat en hoe het werkt. Op den duur werd ik er heel handig in. Eens was het koffieapparaat kapot, mijn moeder zei dat ze naar de stad zou gaan om een nieuwe te kopen. Ik vroeg of ik ernaar mocht kijken. Dat mocht: een uur later stond de koffie alweer te pruttelen.

Exact

Op school koos ik de exacte vakken. Dat ging mij het makkelijkst af. Procestechniek trok mij enorm aan. Dat is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. Daarom koos ik voor een opleiding tot Operator. Daarmee word je in feite de mens achter de machine. Je controleert de stappen en de voortgang in het productieproces van de fabriek waar je werkt. Je zorgt voor de installaties en voert controle en klein onderhoud zelf uit. Het gaat om inzicht in techniek maar ook in de chemie. Belangrijk is dat je oog hebt voor en kennis van veiligheid. Alles bijeengenomen heb je nogal wat verantwoordelijkheid te dragen. Je moet mensen op de werkvloer aansturen en je bent het aanspreekpunt voor het management. Daarnaast zorg je voor het tijdig aan- en afvoeren van hulpmiddelen en productiematerialen.

Uitzendbureau

Eenmaal afgestudeerd had ik al snel werk. Ik kon werken bij het bedrijf waar ik stage had gelopen maar wilde liever nog wat om me heen kijken. Via een maat kwam ik uit bij uitzendbureau Van Nes + Plaisier in Ridderkerk. Via hen kreeg ik werken bij een internationaal bedrijf in de levensmiddelenindustrie. Het ging eigenlijk allemaal heel snel en soepel. Ze hebben een ruime hoeveelheid aan operator vacatures. Ze sturen je CV naar de opdrachtgever en informeren hen over mijn kwaliteiten en waarom juist ík geschikt ben voor die functie. Ik vond het fijn dat het uitzendbureau mij uitgebreid kon informeren over de werkgever. Hun tips die ik kreeg voor mijn sollicitatiegesprek hebben me goed geholpen. Het is de moeite waard om de website te bezoeken voor vacatures. Overigens staan niet alle vacatures op de site. Het is dus sowieso zinvol om je CV te uploaden want dan solliciteer je in één keer op meerdere banen. Inmiddels ben ik alweer drie maanden blij met mijn baan die ik kreeg via Van Nes + Plaisier.