Denk je aan hotels in Breda boeken? Of ben je op zoek naar Dordrecht hotels? Of misschien ben je buiten Nederland aan het kijken voor een verblijf. Er zijn verschillende benamingen voor typen verblijven, lees hier meer over in dit artikel. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Hotel

Een hotel is de meest populaire benaming voor een accommodatie. Als je in een hotel verblijft huur je een kamer, vaak zit er ook een restaurant in een hotel gevestigd. Er is een incheckbalie en je kunt er ook terecht voor vragen over de omgeving en leuke activiteiten. Bij luxe hotels heb je ook een zwembad of sauna. Hotels hebben klassen die zijn ingedeeld door middel van sterren, zo heb je 1 tot en met 5 sterren. De sterren zijn afhankelijk van de hoeveelheid service er wordt aangeboden. Hotels met meer sterren kosten vaak ook meer geld. 

Hostel

Een hostel is een soort hotel, maar de prijzen liggen vaak lager. Dit komt omdat zij ook kamers aanbieden waar je met meerdere mensen verblijft, ze maken dan gebruik van stapelbedden. Voor sommigen klinkt dit als een nachtmerrie, op een kamer slapen met mensen die je niet kent. Maar het kan een hele leuke manier zijn om anderen te leren kennen, hostels worden dan ook vaak geboekt door jonge reizigers. Je deelt faciliteiten zoals een badkamer en een keuken waardoor je snel vrienden maakt. Er zijn ook vaak leuke activiteiten. Veel hostels bieden ook de mogelijkheid om een privékamer te boeken, mocht je wel mensen willen leren kennen maar niet met ze op de kamer willen slapen.

Resort

Een resort is vaak gevestigd in een badplaats, dus de zee is meestal vlakbij. Een voordeel van een resort is dat er een zwembad is, wel zijn er veel kamers waardoor het nog eens druk kan worden. Het is handig als je met je gezin op vakantie gaat, omdat er ook vaak activiteiten zijn zoals kinderanimatie en ander entertainment. Je betaalt vaak een all-inclusive prijs waarbij het eten ook is inbegrepen, als je echt op zoek bent naar puur relaxen dan is dit wel handig. 

Pension

Een pension is vergelijkbaar met een bed and breakfast, er zit vaak één maaltijd bij inbegrepen. Dit is meestal het ontbijt en een pension is erg eenvoudig qua kamers. Het is vaak niet luxe maar dit is ook afhankelijk van het bedrijf zelf. Een pension is dus vaak goedkoper dan een hotel omdat het simpeler is omtrent de kamers en service.