Het is een merk met een enorme geschiedenis, wat je op het eerste gezicht niet zou verwachten. Wat begon met het maken van handige tools en gear voor het bergbeklimmen leidde uiteindelijk tot een merk dat gespecialiseerd is in het maken van de beste outdoor kleding. Door de jarenlange ervaring hebben zij zich kunnen specialiseren in het maken van technische kleding en accessoires. De laatste jaren is het onder de streetwear ook erg bekend geworden. Het wordt vooral veel gedragen door mensen uit de urban scene. Zelf heb ik laatst een regenjas gekocht van Patagonia bij Freshcotton. Naast dat hij er ontzettend gaaf uitziet, is hij van hoge kwaliteit en volledig waterdicht. Maar Patagonia heeft naast een regenjas nog veel meer in hun ruime collectie.

Het ontstaan van Patagonia

Het bedrijf Chouinard Equipment van Yvon Chouinard begon met het maken van tools en gear voor het bergbeklimmen. Nadat Tom Frost in het bedrijf stapte in 1973 veranderde het bedrijf naar Patagonia. Vanaf het eerste moment was het bedrijf gespecialiseerd in het maken van outdoor kleding. Ze richten zich vooral op het maken van technische kleding en accessoires. Met al meer dan 50 jaar ervaring kun je ervan uit gaan dat de producten  van hoogwaardige kwaliteit zijn. Bovendien zijn de producten erg technisch door alle slimme details die erin verwerkt zijn.

De collectie van Patagonia is erg divers

Als je op zoek bent naar outdoor kleding van hoge kwaliteit ben je bij de collectie van Patagonia op het juiste adres. De verschillende soorten jassen zijn altijd wind- en waterdicht en licht van gewicht. Naast dat ze er leuk uitzien zitten ze vanuit eigen ervaring enorm comfortabel. Maar naast jassen heeft Patagonia nog meer in hun collectie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan broeken, t-shirts, hoodies en sweaters. Verder beschikt de collectie ook over diverse accessoires zoals petten, mutsen en handschoenen. Er is dus genoeg voor iedereen om iets leuks uit te kiezen.

Patagonia bij Freshcotton

Freshcotton wordt ook wel gezien als dé winkel voor streetwear. Het is erg geliefd onder de mensen van de urban scene en daarbuiten. Daarom is het eigenlijk ook voor de hand liggend dat Freshcotton ook kleding van Patagonia verkoopt. Daar zijn ze bovendien erg trots op. Voor de producten van Patagonia ben je bij Freshcotton op het juiste adres. Ze hebben de producten altijd op voorraad. En als je het voor 12 uur besteld, heb je het de volgende dag al in huis!