Veel mensen hebben tegenwoordig pvc vloeren, misschien omdat het al bij het huis zat toen ze het kochten, of misschien vinden zij dat gewoon mooi. Wat het dan ook is, je ziet het steeds vaker. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een trend is, maar wie weet beginnen mensen gewoon al meer waarde te hechten aan de esthetiek van hun huis. Als het er netjes en verzorgd uit ziet is het natuurlijk veel fijner om erin thuis te komen.
PVC vloeren

Alles erop en er aan

Je zou misschien kunnen denken: ‘Maar dat was vroeger toch veel meer zo? Decoratie van het huis? Er was nog maar weinig huis en veel decor over.’ Ja, dat kan ook wel kloppen. Vooral in de victoriaanse tijd was de decoratie van huizen erg prominent. Maar dit was vaak alleen het geval bij grote, dure gebouwen. De alledaagse huizen hadden weinig tot niets, dus het ging hier alleen om die gebouwen die interessant genoeg waren om tot op vandaag de dag nog te bekijken. Tegenwoordig hebben veel huizen de ‘Less is more’ policy, of alles is in zwart, wit, en grijze tinten. Maar hier en daar wordt er toch nog wel gedecoreerd.

Ieder z’n eigen ding

Je hoort het veel: ‘Ieder mens is uniek.’ Maar telt dit ook voor ieder huis? Tot op een zekere hoogte, natuurlijk. Maar toch hebben veel huizen tegenwoordig wel heel veel met elkaar gemeen. Het werkt een beetje hetzelfde als mode. Er zijn een aantal trends waar je er heel veel van ziet, en natuurlijk met een paar mix and match gevallen erbij. Maar er zijn ook de meer opvallende stijlen. Huizen werken eigenlijk precies zo. Er zijn een paar grote trends, en een aantal subcategorieën. Dus ja, ieder heeft wel z’n eigen ding, maar het komt vaak overeen met al bestaande dingen.

Het moet voelen als een thuis

Maar het belangrijkste is en blijft dat jouw huis aanvoelt als een thuis. Je moet na een lange werkdag binnen stappen en je fijn voelen in de omgeving. Je moet er immers een heel tijdje van je leven mee doen, als het al niet je hele leven is. Dus als jij ervoor zorgt dat jouw huis helemaal bij jou past, en gewoon niets van alle trends en alle missers aantrekt, dan kan je van een huis een thuis maken. En dat zou het doel moeten zijn van iedereen die bezig is met het interieur van zijn of haar huis.