Tassen, tassen en nog eens tassen. Je kunt er niet genoeg van hebben. Althans, dat is mijn mening. Ik wil er graag elke gelegenheid een hebben. Oke, elke gelegenheid is overdreven maar ik wil wel graag kunnen afwisselen. Zo hebben ik bijvoorbeeld een andere tas voor mijn werk dan voor een festival. Als ik een dagje ga shoppen kies ik meestal een tas op gevoel uit. Op zich denk ik dat dat logisch is en dat dit voor meer mensen geldt.

Het leuke van veel tassen hebben vind ik niet alleen dat je kan afwisselen met verschillende tassen maar ook dat ze langer mee gaan. Zo heb ik een Burkely tas. Die hebben ik denk ik al wel een jaar of acht. Verder heb ik laatst nog weer een nieuwe van dit merk gekocht omdat het ook gewoon leuke tassen zijn om te zien. En omdat ik een nieuwe tas van dit merk had gekocht, heb ik meteen even naar ze gegoogeld.

Herkomst Burkely

Wat schetst mijn verbazing? Het is gewoon een Nederlands merk. Dat wist ik helemaal niet! Vind ik toch altijd leuk om te weten. Ik kan dan mijn tas ook net met een beetje meer trots dragen.
Vroeger was het zo dat het hele proces in Nederland plaats vond. Nu is dat helaas niet meer zo. De productie is namelijk sinds 1993 verplaatst naar India. De rest vindt nog wel plaats in Nederland.
Zo vindt het ontwerpen en vormgeven van de tas plaats in Goirle. Dat ligt dus gewoon in Noord-Brabant vlak onder Tilburg. Als ik het iet verkeerd heb komt schaatsster Ireen Wust daar ook vandaan. Er komt dus nog meer goeds uit Goirle.

Mooi?

Wat ik mooi vind aan de tassen is dat ze bij iedere gelegenheid lijken te passen. Ze zijn modern en stijlvol maar tegelijkertijd ook niet saai. Het merk zelf zegt dat de tassen naarmate ze meer gebruikt worden, meer karakter krijgen. En ik moet zeggen dat dat bij mijn eerste tas ook wel echt zo voelt. Hij ziet er niet uit alsof iedereen hem heeft en hij is echt alleen van mij.
Verder vind ik het handig dat hij heel functioneel is. Hij heeft handig vakken waardoor ik nooit wat kwijtraak in mijn tas. Als ik het tenminste zelf weer op de goede plek opruim.

Hebben jullie ervaring met dit soort tassen? Welke zou je zelf aanraden aan anderen en waarom? Ben benieuwd naar de reacties!