Hoge hakken en pumps zijn natuurlijk hartstikke mooi, vrouwelijk en fancy.  Het is algemeen bekend dat het niet de meest comfortabele schoenen zijn. Maar het is vrouwelijk, dus om mooi te zijn moeten we soms even pijn lijden. Maar toch is het soms nog even doorbijten als je de keuze hebt gemaakt om 13 centimeter hoge hakken aan te trekken op een feestje. Dan heb je de wel bekende rustpauze nog wel eens nodig. En weet je eigenlijk wel wat er met je lichaam gebeurd? Al je lichaamsgewicht verplaatst zich naar voren. Je compenseert automatisch om in balans te blijven. Hierdoor span je onbewust je spieren aan.

Hier wat tips om je feestje door te komen!

Voorwerk doen

Het is van tevoren ook handig om op te zoeken wat over het algemeen bekende comfortabele hakken zijn. Het assortiment van Peter Kaiser biedt veel comfortabele hakken aan. Hakken met een hoge hak, lage hak, middelmatige hak, enkelhakjes, ga zo maar door. Peter Kaiser hakken staan bekend om hun brede assortiment in hakken en verschillende groottes, modellen en kleuren. Als je hier benieuwd naar bent, kan je een kijkje nemen bij Peter Kaiser.

De juiste hakken

Bij het kiezen van nieuwe hakken moet je ervoor zorgen dat ze meteen goed zitten. Let erop dat ze nergens schuren of knellen. Het is belangrijk dat je echt goed voelt of het niet schuurt. De grootste fout die je kan maken is het aanschaffen van hakken omdat je ze zo mooi vindt, maar het eigenlijk voor geen meter zit. Voor de eerste keer hakken aanschaffen is het handig om een niet te smalle hak uit te kiezen zodat je omzwikken kan voorkomen. Het lijkt misschien moeilijker dan dat het is, maar je moet gewoon je eigen draai vinden.

Wanneer je je perfecte paar hakken hebt gevonden, zorg ervoor dat je er dan regelmatig op loopt. Je voeten wennen eraan na een paar keer dragen en zorg ervoor dat je voeten er ook aan blijven wennen.

Je eigen favoriet

Uiteindelijk ben jij degene die ervoor kiest welke hak er goed bij jou past en waar je goed op kan lopen. Elke voet is anders en zo heeft iedereen ook zo zijn eigen favoriet. Het belangrijkste is gewoon dat je niet een paar hakken aanschaft omdat je zo mooi vindt. Uiteindelijk zet je comfort toch wel boven uiterlijk en moet je er ook enigszins plezier van beleven. Succes met het vinden van jouw perfecte paar hakken!